18May2022

Home Αθλήματα Ποδηλασία Σιδερένια και γρήγορα πίσω Σοφία!
Wednesday, 13 May 2015 04:21

Σιδερένια και γρήγορα πίσω Σοφία!

Δυστυχώς οι υπεύθυνοι-ανεύθυνοι στον χώρο του αθλητισμού στην Ελλάδα, δεν περιορίζονται στα μεγάλα και λαοφιλή αθλήματα που όλοι τους βλέπουμε και τους γνωρίζουμε, αλλά ακόμα και σε αυτά που συγκεντρώνουν λιγότερο τα φώτα της δημοσιότητας.

Μόνο ως ανεύθυνη μπορεί να χαρακτηριστεί η επιλογή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας, για μία εντελώς ακατάλληλη και επικίνδυνη διαδρομή στο Κατσιμίδι για το πρωτάθλημα Αττικής.

Αυτή λοιπόν η κακή διαδρομή, λίγο έλειψε σήμερα να κοστίσει τη ζωή της αθλήτριας του Παναθηναϊκού Σοφίας Κατσούλη!

Σε κάποιο σημείο της διαδρομής και έπειτα από μία μεγάλη κατηφόρα, υπήρχε μία τεράστια λακούβα χωρίς κανένα προειδοποιητικό. Έτσι λοιπόν, η αθλήτρια του Παναθηναϊκού, ενώ είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα λόγω του κατηφορικού δρόμου, δεν πρόλαβε να αποφύγει τη λακούβα και έπεσε πολύ άσχημα στον δρόμο. Το αποτέλεσμα της πτώσης ήταν ένα διπλό κάταγμα στην δεξιά κλείδα.

Και σαν να μην έφτανε ο ήδη κακός σχεδιασμός του αγώνα, δεν υπήρχε επίσης όπως προβλέπεται ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα η Σοφία να περιμένει με διπλό κάταγμα στο σημείο της πτώσης για περίπου μιάμιση ώρα μέχρι να φτάσει το νοσοκομειακό όχημα που ειδοποιήθηκε να έρθει.

Τελικά η Σοφία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου διέγνωσαν οι γιατροί ότι θα χρειαστεί επέμβαση.

Φυσικά, μέσα σε μία τόσο κωμικοτραγική κατάσταση, δεν θα μπορούσε να λείπει το κερασάκι στην τούρτα. Οι «υπεύθυνοι» του αγώνα δεν θεώρησαν ότι το περιστατικό αυτό ήταν αρκετό για να σταματήσουν την εκδήλωση και αν ήταν στο χέρι τους θα συνεχιζόταν κανονικά. Οι αθλητές του Παναθηναϊκού όμως, μαζί και με άλλους αθλητές από διάφορα σωματεία, διαμαρτυρήθηκαν έντονα και κάπου εκεί αυτός ο ανεκδιήγητος από πλευράς σχεδιασμού, αγώνας έλαβε τέλος.

Η Σοφία εκτός από σπουδαία αθλήτρια, είναι και αγωνίστρια και θα επιστρέψει ακόμα πιο δυνατή, όμως ο απαράδεκτος σχεδιασμός της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας είναι κάτι που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να περάσει έτσι.

Ο έφορος του τμήματος, Γιώργος Φωκάς εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση νωρίτερα σήμερα:

«Ο Παναθηναϊκός Α.Ο, σεβόμενος τον σοβαρό τραυματισμό της αθλήτριας, Σοφίας Κατσούλη, στο σημερινό αγώνα, δεν θα ανακοινώσει αποτελέσματα του Τοπικού Πρωταθλήματος. Ευχόμαστε καλή ανάρρωση στην Σοφία και επειδή γνωρίζουμε ότι είναι "σκληρό καρύδι" και δεν το βάζει κάτω, οι συναθλητές/τριες της, περιμένουν να την ξανά δούνε με το καλό πάνω στο ποδήλατο!».

Από πλευράς μας θέλουμε να ευχηθούμε στη Σοφία περαστικά και σιδερένια, να είναι δυνατή και να γνωρίζει πως στην οικογένεια του Παναθηναϊκού κανείς δεν είναι ποτέ μόνος!

Panathinaikos Supporters Abroad

                    
Help our cause keep the amateur divisions of Panathinaikos alive! All contributions are sent towards the amateur divisions of Panathinaikos!
Βοηθήστε την προσπάθεια μας να κρατήσουμε ζωντανά τα ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού. Όλες οι εισφορές αποδίδονται στο ολόκληρο στον Ερασιτέχνη!

CONNECT