02October2022

Pa0abr0ad

Pa0abr0ad

Αγαπητοί μας φίλοι,


Είμαστε στη θέση να ανακοινώσουμε ότι μετά από ένα χρονικό διάστημα, θα διεξάγωγουμε μια νέα οικονοική εκστρατεία με σκοπό την ενίσχυση του ένδοξου τμήματος του Στίβου, μια πρωτοβουλία των φίλων του Παναθηναϊκού στις Η.Π.Α και συγκεκριμένα του επιφανούς φιλάθλου, Δρα Αλέξανδρου Κιτροέφ.

Εκεί που οι επαναστάτες γίνονται ρομαντικοί˙ εκεί όπου οι καινοτόμοι οραματίζονται˙ εκεί που τα ανήσυχα πνεύματα μάχονται και δημιουργούν. Εκεί, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στον αριθμό 160, καμαρώνει περήφανο ένα γήπεδο, έμπλεο συναισθημάτων και αναμνήσεων ασυμβίβαστων ψυχών. Είναι το γήπεδο του Παναθηναϊκού που στέκεται όρθιο, μέσα σε μία Αθήνα καταθλιπτική. Η Λεωφόρος καθρεπτίζει στους πολίτες τις λύσεις των προβλημάτων τους. «Αντιδράστε!», φωνάζει από μακριά, όμως οι περισσότεροι την προσπερνούν. Ρίχνουν μία κλεφτή ματιά στη γήπεδο της Αντίστασης και μετά, βυθίζονται ξανά στη μιζέρια της καθημερινότητάς τους.

Του Ανδρέα Οικονόμου

Η Λεωφόρος δεν είναι ένα απλό ποδοσφαιρικό γήπεδο. Είναι κιβωτός αναμνήσεων ανθρώπων που ενώ ζούσαν στο παρελθόν, πατούσαν στο μέλλον. Γιατί ήταν οραματιστές. Η Λεωφόρος είναι ένα καράβι που ταλαντεύεται στα κύματα του χθες, του σήμερα και του αύριο. Είναι ένα καράβι φορτωμένο θύμησες ποδοσφαιριστών, αλλά και ποιητών˙ αθλητών μα και λογοτεχνών˙ ζωγράφων, τραγουδιστών, μουσουργών˙ μαθητών και δασκάλων˙ επιφανών ανδρών και γυναικών, όμως και περιθωριακών φιγούρων. Η Λεωφόρος δεν κάνει διακρίσεις στους επιβάτες του καταστρώματός της. Πρόκειται για φαινομενικά ασύνδετους μεταξύ τους ανθρώπους, που όμως τους ενώνει κάτι πολύ ισχυρό: είναι ο παλμός της αντίδρασης που χτυπάει στην καρδιά τους.

Η Λεωφόρος, για να γίνει γήπεδο, ποτίστηκε με τον ιδρώτα και το αίμα ασυμβίβαστων και ακαταμάχητα δυναμικών ανθρώπων. Επαναστατών –σε εποχές που δεν σήκωναν επαναστάσεις–, οι οποίοι άφησαν στα τσιμέντα της το αποτύπωμά τους. Και είναι τόσο έντονο αυτό το αποτύπωμα, τόσο ευδιάκριτο και μεταφυσικά έμψυχο, που το γήπεδο μαγνητίζει κοντά του κάθε αντιδραστική φυσιογνωμία. Τους προσελκύει στο κατάστρωμά της και αυτοί μεθυσμένοι από το νέκταρ του παρελθόντος, μαστουρωμένοι απ' «το πιο σκληρό ναρκωτικό» ανεβαίνουν και, για πρώτη φορά στη ζωή τους, βιώνουν αυτό που «δεν μπορείς να φανταστείς αν δεν το ζεις».

Το βράδυ της Τετάρτης, για μία ακόμα φορά, διαπιστώσαμε πόσο ενοχλούμε κάποιους, που από το φόβο τους θα κάνουν τα πάντα για μας διαλύσουν. Δυστυχώς όμως, για τους εχθρούς μας, είμαστε μια γροθιά απέναντι τους, ενωμένοι και συσπειρωμένοι και δόξα τω θεώ οι εχθροί αυτοί είναι πολλοί:

Αδέρφια μετά από τις έως τώρα δράσεις της Θύρας 13 και ιδιαίτερα μετά από τη χτεσινή που ξεφτίλισε την κυβέρνηση και την ελληνική αστυνομία με αυτά που έκαναν στο τέλος, έχω ορισμένα πράγματα να παρατηρήσω.

- Αρχικά, η χτεσινή μορφή διαμαρτυρίας της Θύρας 13 άνοιξε νέες πόρτες στον ορίζοντα και ο νοών νοείτω...

- Η αντίδραση της κυβέρνησης μέσω της αστυνομίας και της αναίτιας ωμής κρατικής βίας που άσκησε δείχνει πόσο μας υπολογίζουν, πόσο τους πονάμε και πόσο μας φοβούνται.

- Τόση "δημοκρατία" με επιθέσεις και συλλήψεις σε ειρηνική διαμαρτυρία και μετά προσαγωγές αλληλέγγυων έξω από τη γαδα είχαμε να δούμε από τη χούντα. Και μιλάμε για μία "αριστερή" κατά τα άλλα κυβέρνηση. Γελάει ο κόσμος...

- Αν νομίζουν ότι θα μας σπάσουν τον τσαμπουκά έτσι, μάλλον δεν έχουν καταλάβει τίποτα.

Thursday, 28 January 2016 09:08

Αντισταθείτε!

Στη χώρα όπου ο υπουργός συνδιαλέγεται με κατηγορούμενους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για στήσιμο ποδοσφαιρικών αγώνων και για ηθική αυτουργία σε ανατινάξεις φούρνων διαιτητών˙ στη χώρα που όσοι τολμούν να μην δηλώσουν υποταγή πυροβολούνται ή δέρνονται, ο ένοχος βρέθηκε.

Και φυσικά όπως πάντα ξεκινούν από τον Παναθηναικό. Ο ένοχος λοιπόν για ότι συμβαίνει στον ελληνικό αθλητισμό είναι η Θύρα 13 με βάση την κυβέρνηση και φυσικά αυτομάτως βαφτίζονται εγκληματίες ξανά όλοι οι οπαδοί του.

Το να πούμε ότι γελάει ο κόσμος είναι λίγο. Πλέον ο κόσμος κλαίει! Και φυσικά πολλοί που θα το διαβάσουν αυτό το κείμενο και βρίσκονται μακριά από αυτές τις εξελίξεις, θα πουν «ρε φίλε εδώ ο κόσμος χάνεται και εσύ ασχολείσαι “με τα ποδόσφαιρα”;»

Thursday, 21 January 2016 12:26

Ομίλου κάλεσμα

Το ποτήρι ξεχείλισε, μαζί και η οργή μας για όσα συμβαίνουν εις βάρος του μεγαλύτερου ελληνικού Συλλόγου. Δεν πάει άλλο αυτή η άρρωστη κατάσταση. Δεν αντέχεται πια η αδικία, η τρομοκρατία και η ανομία.

«Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον».

Το παραπάνω είναι ένα ρητό που περιγράφει τα συναισθήματα πολλών κοινωνιών στα βάθη της ιστορίας, όταν τα μεγάλα συμφέροντα καταπίεζαν τους απλούς καθημερινούς ανθρώπους.

Σε πολλά ιστορικά παραδείγματα μπορεί κανείς να δει ότι όταν το σύστημα καταδυνάστευε τον κόσμο και δεν συναντούσε αντίδραση, τότε γινόταν όλο και πιο λαίμαργο και απαιτούσε όλο και περισσότερα. Και το φαινόμενο αυτό συνεχιζόνταν, μέχρι που αργά ή γρήγορα έφερνε τους ανθρώπους σε ένα οριακό σημείο όπου έπρεπε να διαλέξουν αν θα σταθούν όρθιοι απέναντι στην αδικία, ή αν θα σκύψουν το κεφάλι σε αυτή.

Η πλειοψηφία των ανθρώπων, νιώθοντας πάντα αδύναμη γιατί έτσι την έκαναν να πιστεύει, συνήθως διάλεγε να σκύψει το κεφάλι και να αντέξει κι άλλα χτυπήματα των δυναστών της, χωρίς να αντιδράσει. Ίσως δεν γνώριζε τον τρόπο που μπορεί να αντισταθεί. Ίσως δεν πίστευε στις δυνάμεις της. Ίσως δεν θεωρούσε ότι μπορούσε να αλλάξει κάτι. Και η ιστορία συνέχιζε να καταγράφει δύσκολες εποχές για τον άνθρωπο.

Δεν κλείδωσες μια εξέδρα κύριε Κοντωνη.

Κλείδωσες την αιτία να υπάρχει οργανωμένη υποστήριξη αθλητικών συλλόγων στο εγχώριο αθλητικό κίνημα.

Κλείδωσες την αιτία να υπάρχουν στα ελληνικά γήπεδα πολύχρωμες και γεμάτες φαντασία κερκίδες.

Κλείδωσες την αιτία που τα ερασιτεχνικά και ομαδικά αθλήματα στην Ελλάδα απέκτησαν αναγνωρισιμότητα, βρήκαν χορηγούς και τηλεοπτικό ενδιαφέρον, ενω άρχισαν να φιγουράρουν συλλογικές επιτυχίες σε όλα τα σπορ στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων που μέχρι τότε τα αγνοούσαν.

Κλείδωσες την αιτία να επιβιώνουν ακόμη ατομικά τμήματα και αθλητές.

Πρωταθλητής και Πολυνίκης αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός στην Πυγμαχία, έπειτα από μία σειρά συγκλονιστικών τελικών στο κλειστό του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου.

Οι «πράσινοι» κατέκτησαν και τους ΔΥΟ τίτλους (πρόκειται για τίτλους με ξεχωριστά έπαθλα –ο μεν πρωταθλητής βγαίνει βάσει βαθμολογίας, ο δε πολυνίκης βάσει πρώτων νικών), έχοντας αποκομίσει συνολικά δύο χρυσά μετάλλια (Ριτζάκης – Τσινάκης), ένα αργυρό και δύο χάλκινα.

Μεγάλος αντίπαλος του Παναθηναϊκού ήταν η Πυγμή Πατρών, η οποία κατέβηκε στους τελικούς με τέσσερις αθλητές έναντι τριών του Τριφυλλιού. Οι Πατρινοί δηλαδή θεωρούνταν ως το φαβορί για την κατάκτηση των τίτλων. Οι άνθρωποι της Πυγμής μάλιστα υποστήριζαν πως ο «πράσινος» Τσινάκης δεν έχει ελπίδες κόντρα στον δικό τους πυγμάχο (και διεθνή) Πεφάνη. Ωστόσο, η μαχητικότητα, η παναθηναϊκή ψυχή του Τσινάκη λύγισαν τον αντίπαλό του, με τον αθλητή του Παναθηναϊκού να κερδίζει στα σημεία. Ακολούθησε η εντυπωσιακή νίκη του Ριτζάκη, ο οποίος βρίσκεται σε... δαιμονιώδη φόρμα, ενώ το πρωτάθλημα βάφτηκε πράσινο έπειτα από ήττα πυγμάχου της Πυγμής (του Στεφανάτου από τον Τσαγκράκο του Λεωνίδα Πειραιώς).

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, η στήριξη της ομάδας πυγμαχίας από τους φίλους του Ομίλου ήταν μαζική, δυναμική και έντονη, γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του Παναθηναϊκού.

Οι δύο τίτλοι του Μεγάλου Συλλόγου πιστώνονται στον Δάσκαλο του τμήματος Γιάννη Αϊδινιώτη και στη γυναίκα του Μαρία, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει μία ομάδα που λειτουργεί πρότυπα και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα σωματεία, στη Θύρα 13 που στηρίζει με κάθε τρόπο τα ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού, στη διοίκηση του Α.Ο. που, κόντρα στα δεκάδες τεράστια προβλήματα, δεν ξεχνά τον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να έχει το Τριφύλλι, και στους φιλάθλους που έστησαν μία μικρή «Λεωφόρο» στο γήπεδο του Εθνικού.

Οι ιαχές «Ριτζάκης Ριτζάκης» ακόμα αντηχούν στα αυτιά μας. Πρωταθλητής και Πολυνίκης 2015 ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος!


Πρωτάθλημα Πυγμαχίας 2015 - Απονομή από panathinaikos-vid
Page 1 of 50
                    
Help our cause keep the amateur divisions of Panathinaikos alive! All contributions are sent towards the amateur divisions of Panathinaikos!
Βοηθήστε την προσπάθεια μας να κρατήσουμε ζωντανά τα ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού. Όλες οι εισφορές αποδίδονται στο ολόκληρο στον Ερασιτέχνη!

CONNECT