02October2022

Home Αθλήματα Μπάσκετ Γυναίκες Εγκληματική διαιτησία και ήττα για τα κορίτσια του μπάσκετ
Saturday, 25 April 2015 12:57

Εγκληματική διαιτησία και ήττα για τα κορίτσια του μπάσκετ

Η γυναικεία ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού γνώρισε την ήττα στο κλειστό του Ελληνικού για τον τρίτο τελικό του Πρωταθλήματος με 62-61, μετά από έναν αγώνα θρίλερ με εγκληματική διαιτησία, που κρίθηκε στο τέλος.

Το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο από την αρχή. Το παιχνίδι έπρεπε να το κερδίσει το Ελληνικό με όλα τα μέσα. Τα κορίτσια μας έπαιζαν ενάντια σε εφτά καθόλη τη διάρκεια του αγώνα, με τη διαιτησία να κρίνει ξεκάθαρα το αποτέλεσμα.

Το κλειστό του Ελληνικού ήταν κατάμεστο από κόσμο, με τους φίλους του Παναθηναϊκού να στήνουν πάρτι από νωρίς.

Τα κορίτσια μας μπήκαν πολύ ζεστά από νωρίς και προηγήθηκαν στο πρώτο δεκάλεπτο με 10-13. Η διαιτησία όμως έδειξε από την αρχή τις προθέσεις της. Φόρτωσε με δύο ανύπαρκτα φάουλ την Όλιβερ, βγάζοντάς την εκτός παιχνιδιού και με δύο απίστευτα απανωτά σφυρίγματα έβγαλαν τον πάγκο του Παναθηναϊκού από τα ρούχα τους, ξεσηκώνοντας πολύ έντονες διαμαρτυρίες.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε εκπληκτικά στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, φτάνοντας τη διαφορά μέχρι και το +13 υπέρ του. Πολύ σύντομα όμως όλα αυτά άλλαξαν, αφού οι διαιτητές του αγώνα φόρτωσαν αμέσως και με τρίτο φάουλ τη Μονίκ Όλιβερ, που παρακολούθησε το υπόλοιπο του δεκαλέπτου από τον πάγκο, κόβοντας την ομάδα στη μέση. Το Ελληνικό ευτύχησε να δει τη Μπαλτά να ευστοχεί σε τρία τρίποντα και έχοντας τα σφυρίγματα μονίμως με το μέρος του, μείωσε τη διαφορά και το δεύτερο δεκάλεπτο τελείωσε με 31-30 υπέρ του.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, το ρεσιτάλ ανεκδιήγητης διαιτησίας συνεχίστηκε, όταν το Ελληνικό έπαιζε σκληρή έως και αντιαθλητική άμυνα, χωρίς να σφυρίζεται ποτέ φάουλ για τον Παναθηναϊκό, ενώ η παραμικρή επαφή των αθλητριών της ομάδας μας με αντιπάλους σφυριζόταν με απίστευτη ευκολία φάουλ. Η ομάδα μας προσπάθησε να παίξει μπάσκετ, η Τούλα Καλέντζου πήρε το μεγαλύτερο βάρος στο κομμάτι της δημιουργίας, η Μονίκ Όλιβερ πήρε αυτό της εκτέλεσης και ο Παναθηναϊκός τελείωσε το δεκάλεπτο πίσω στο σκορ με 46-42.

Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός προσπάθησε για τη μεγάλη αντεπίθεση. Η Όλιβερ αποτέλεσε το κύριο επιθετικό όπλο της ομάδας μας, ενώ οι Σλούκα και Καλέντζου ακολουθούσαν. Τα βήματα από την ομάδα του Ελληνικού δεν σφυρίζονταν ποτέ, όπως επίσης και τα πολύ σκληρά και αντιαθλητικά μαρκαρίσματα που σπάνια σφυρίζονταν φάουλ, αλλά η ομάδα μας δεν το έβαλε ποτέ κάτω, αγωνιζόμενη με μαχητική ψυχή συνέχεια. Δεν αρκούσε αυτή η προσπάθεια δυστυχώς όμως, καθώς παίζοντας για σαράντα λεπτά με κόντρα διαιτησία καμία ομάδα δεν μπορεί να κερδίσει (δεν σφύριζαν καν τα φάουλ του Παναθηναϊκού στο τέλος για να στείλει το Ελληνικό στις βολές, σπαταλώντας τον χρόνο). Ο Παναθηναϊκός τελικά γνώρισε την ήττα με 62-61.

Ένας τελικός ο οποίος θα έπρεπε να είναι γιορτή για το άθλημα, κατέληξε να είναι ντροπή λόγω των δύο διαιτητών. Το αποτέλεσμα του αγώνα αλλοιώθηκε με δική τους υπαιτιότητα και είναι ξεκάθαρο πως με δίκαιη διαιτησία, ο Παναθηναϊκός δεν θα έχανε αυτό το πρωτάθλημα.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς δεν μπορούμε παρά να είμαστε υπερήφανοι για τα κορίτσια μας, τα οποία έχοντας μία ομάδα με πολλά νέα πρόσωπα φέτος, έκαναν μία φανταστική σεζόν και έφτασαν πολύ κοντά στο πρωτάθλημα, το οποίο θα είχαν κατακτήσει κιόλας αν δεν μας το στερούσαν ετσιθελικά δύο ανεκδιήγητοι διαιτητές.

Τα δεκάλεπτα του αγώνα: 10-13, 31-30, 46-42 και 62-61

Υ.Γ.1 Πέραν του αποτελέσματος, θα πρέπει κάποια στιγμή να μας προβληματίσουν αυτές οι διαιτησίες και οι παράγοντες που κρύβονται πίσω από αυτές και να μην κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους για το χαμηλό επίπεδο του αθλητισμού που θέλουν ορισμένοι, ούτε να φορτώνουν τα φαινόμενα της βίας σε άλλους. Αυτό που έγινε σήμερα στο Ελληνικό ήταν απεχθές, εμετικό και άνανδρο και όταν συμβαίνουν τέτοια πράγματα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τότε καταλαβαίνουμε όλοι ότι ολόκληρος ο χώρος του αθλητισμού είναι άρρωστος και ΠΡΕΠΕΙ να αλλάξει. Ο Παναθηναϊκός όμως, το πιο υγιές Σωματείο της χώρας, θα είναι ΠΑΝΤΑ εδώ για να σας χαλάει τη «γιορτή»...

Υ.Γ.2 Επειδή ο κόσμος του Παναθηναϊκού είτε αρέσει σε κάποιους, είτε όχι, διαφέρει, παρά το γεγονός ότι είχε εξαγριωθεί με τα «εγκληματικά» σφυρίγματα των διαιτητών, όταν στην τρίτη περίοδο η αθλήτρια του Ελληνικού Λυκέντρα Τζόνσον τραυματίστηκε, την χειροκρότησε ιπποτικά, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά το ήθος του και ότι ξέρει να αναγνωρίζει. Γιατί αυτή είναι η Θύρα 13. Οι «χούλιγκανς» που αλλοιώνουν και τινάζουν αγώνες στον αέρα είναι άλλοι...

Panathinaikos Supporters Abroad

Last modified on Monday, 11 May 2015 07:09
                    
Help our cause keep the amateur divisions of Panathinaikos alive! All contributions are sent towards the amateur divisions of Panathinaikos!
Βοηθήστε την προσπάθεια μας να κρατήσουμε ζωντανά τα ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού. Όλες οι εισφορές αποδίδονται στο ολόκληρο στον Ερασιτέχνη!

CONNECT