14August2022

Home Στήλες Odin13 Αντισταθείτε!
28 January 2016

Αντισταθείτε!

Στη χώρα όπου ο υπουργός συνδιαλέγεται με κατηγορούμενους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για στήσιμο ποδοσφαιρικών αγώνων και για ηθική αυτουργία σε ανατινάξεις φούρνων διαιτητών˙ στη χώρα που όσοι τολμούν να μην δηλώσουν υποταγή πυροβολούνται ή δέρνονται, ο ένοχος βρέθηκε.

Και φυσικά όπως πάντα ξεκινούν από τον Παναθηναικό. Ο ένοχος λοιπόν για ότι συμβαίνει στον ελληνικό αθλητισμό είναι η Θύρα 13 με βάση την κυβέρνηση και φυσικά αυτομάτως βαφτίζονται εγκληματίες ξανά όλοι οι οπαδοί του.

Το να πούμε ότι γελάει ο κόσμος είναι λίγο. Πλέον ο κόσμος κλαίει! Και φυσικά πολλοί που θα το διαβάσουν αυτό το κείμενο και βρίσκονται μακριά από αυτές τις εξελίξεις, θα πουν «ρε φίλε εδώ ο κόσμος χάνεται και εσύ ασχολείσαι “με τα ποδόσφαιρα”;»

Όμως στην πραγματικότητα, το γήπεδο, οι οπαδοί, και όλος αυτός ο μικρόκοσμος για κάποιους, είναι μια πιστή μικρογραφία της κοινωνίας μας. Έτσι, όπως στο ποδόσφαιρο κουμάντο κάνει μια εγκληματική οργάνωση, της οποίας εφόσον τα εγκλήματα που κάνει αφού δεν τα δείχνει live η τηλεόραση για τον μέσο Έλληνα δεν υπήρξαν ποτέ, έτσι αντίστοιχα και οι αποφάσεις που λαμβάνονται πίσω από κλειστές πόρτες για τις ζωές όλων μας μεταξύ κυβερνώντων, βιομηχάνων, μεγαλοπαραγόντων και αρχιλαμόγιων, έχουν εξίσου το ίδιο αντίκτυπο.

Και φυσικά στη περίπτωση της Θύρας 13, την πληρώνει για άλλη μια φορά ο πιο αδύναμος κρίκος, δηλαδή οι οπαδοί. Επειδή κανείς δεν τολμάει να αγγίξει τους πραγματικούς καταστροφείς του ποδοσφαίρου και γενικότερα του αθλητισμού στη χώρα, αυτούς που με το σάπιο σύστημα που έχουν δημιουργήσει προκαλούν όλα τα περιστατικά βίας που βλέπουμε στα γήπεδα, βρίσκουν ένα αποδιοπομπαίο τράγο έτσι ώστε να δείξουν έργο οι κάθε λογής κατευθυνόμενοι από τα συμφέροντα «Κοντονήδες», δηλαδή τα ανθρωπάκια που άγονται και φέρονται ως μαριονέτες από τους εκάστοτε νταβατζήδες τους.

Μικρογραφία της κοινωνίας μας λοιπόν και αυτή η κυβέρνηση, η οποία επειδή δεν τολμά να τα βάλει με τους μεγαλολαθρέμπορους καυσίμων, με τους εφοπλιστές που δεν φορολογούνται ουσιαστικά στη χώρα, με αυτούς που φοροδιαφεύγουν δισεκατομμύρια αλλά που κανείς δεν τολμάει να τους αγγίξει, αντίθετα τους έχει επίσημους συνομιλητές του ο εκάστοτε υπουργός ή πρωθυπουργός, βρίσκει ακόμα μια φορά τα εύκολα θύματα στους μισθωτούς, τους συνταξιούχους, τους αγρότες, τους ελεύθερους επαγγελματίες και γενικώς σε όσους δεν τολμούν ή δεν μπορούν να γλιτώσουν από τα νύχια τους.

Μιας κυβέρνησης που δηλώνει δεμένη χειροπόδαρα και επειδή δεν μπορεί πλέον να διαχειριστεί τίποτα παρά εκτελεί εντολές από εσωτερικούς και εξωτερικούς νταβατζήδες, προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο και να στρέψει τους μισούς εναντίων των άλλων μισών, ενώ ταυτόχρονα, που και που τσακώνει και κανένα μεσαίου μεγέθους λαμόγιο για να δείξει πως πλέον δήθεν θα τα βάλει με όλους, όταν στη πραγματικότητα ξέρουν μέχρι που τους παίρνει πλέον να απλώσουν το χέρι τους.

Στη περίπτωσή μας βέβαια, έκαναν τραγικό λάθος. Τις αντιδράσεις ούτε τις περίμεναν, ούτε μπορούν να τις φανταστούν. Το χέρι θα κοπεί και εάν όλοι οι Έλληνες έδειχναν τη σύμπνοια που πρέπει να δείξουν οι Παναθηναικοί σε αυτές τις αντιδράσεις τους και που πιστεύω πραγματικά πως θα το κάνουν, ούτε μνημόνια θα είχαν περάσει, ούτε το «όχι» στο δημοψήφισμα θα γινόταν «ναι», ούτε θα μπορούσαν τόσο εύκολα να παίζουν με τον μόχθο και τις ζωές τόσων ανθρώπων.

Και στο κάτω κάτω, εάν εμείς αγωνιζόμαστε τόσο για κάτι που απλά αγαπάμε, που μας φτιάχνει τις Κυριακές, εσείς όλοι που παίζεται το μέλλον σας και των παιδιών σας τί πρέπει να κάνετε; Δώστε τους να καταλάβουν πως τα ψέματα τελείωσαν. Ας φυλακίσουν πρώτα όλους αυτούς που δεν έχουν αφήσει τίποτα όρθιο τόσα χρόνια, ας ρίξουν το κόκκινο γαυροσύστημα και μετά ας έρθουν να καθαρίσουν και να διορθώσουν όλα τα υπόλοιπα κακώς κείμενα.

Ως τότε η Θύρα 13, ο κόσμος του Παναθηναικού, και όλοι εμείς που αγαπάμε το τριφυλλάκι, οπαδοί, ανένταχτοι, σκεπτόμενοι και κάθε λογής εξοργισμένοι, θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ. Το τελευταίο ανάχωμα στη κόκκινη λαίλαπα. Και θα αντισταθούμε σε όποιον θεωρεί πως θα διαλύσει και το τελευταίο εμπόδιο στην ολοκληρωτική κυριαρχία του γαυροσυστήματος. Θα είμαστε εδώ, θα παλέψουμε με ότι μέσα έχουμε, και θα σας στείλουμε από εκεί που ήρθατε.

Στον αγύριστο κι ακόμα παραπέρα!


Odin13                    
Help our cause keep the amateur divisions of Panathinaikos alive! All contributions are sent towards the amateur divisions of Panathinaikos!
Βοηθήστε την προσπάθεια μας να κρατήσουμε ζωντανά τα ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού. Όλες οι εισφορές αποδίδονται στο ολόκληρο στον Ερασιτέχνη!

CONNECT