27June2022

Αγαπητοί μας φίλοι,


Είμαστε στη θέση να ανακοινώσουμε ότι μετά από ένα χρονικό διάστημα, θα διεξάγωγουμε μια νέα οικονοική εκστρατεία με σκοπό την ενίσχυση του ένδοξου τμήματος του Στίβου, μια πρωτοβουλία των φίλων του Παναθηναϊκού στις Η.Π.Α και συγκεκριμένα του επιφανούς φιλάθλου, Δρα Αλέξανδρου Κιτροέφ.

Εκεί που οι επαναστάτες γίνονται ρομαντικοί˙ εκεί όπου οι καινοτόμοι οραματίζονται˙ εκεί που τα ανήσυχα πνεύματα μάχονται και δημιουργούν. Εκεί, στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, στον αριθμό 160, καμαρώνει περήφανο ένα γήπεδο, έμπλεο συναισθημάτων και αναμνήσεων ασυμβίβαστων ψυχών. Είναι το γήπεδο του Παναθηναϊκού που στέκεται όρθιο, μέσα σε μία Αθήνα καταθλιπτική. Η Λεωφόρος καθρεπτίζει στους πολίτες τις λύσεις των προβλημάτων τους. «Αντιδράστε!», φωνάζει από μακριά, όμως οι περισσότεροι την προσπερνούν. Ρίχνουν μία κλεφτή ματιά στη γήπεδο της Αντίστασης και μετά, βυθίζονται ξανά στη μιζέρια της καθημερινότητάς τους.

Του Ανδρέα Οικονόμου

Η Λεωφόρος δεν είναι ένα απλό ποδοσφαιρικό γήπεδο. Είναι κιβωτός αναμνήσεων ανθρώπων που ενώ ζούσαν στο παρελθόν, πατούσαν στο μέλλον. Γιατί ήταν οραματιστές. Η Λεωφόρος είναι ένα καράβι που ταλαντεύεται στα κύματα του χθες, του σήμερα και του αύριο. Είναι ένα καράβι φορτωμένο θύμησες ποδοσφαιριστών, αλλά και ποιητών˙ αθλητών μα και λογοτεχνών˙ ζωγράφων, τραγουδιστών, μουσουργών˙ μαθητών και δασκάλων˙ επιφανών ανδρών και γυναικών, όμως και περιθωριακών φιγούρων. Η Λεωφόρος δεν κάνει διακρίσεις στους επιβάτες του καταστρώματός της. Πρόκειται για φαινομενικά ασύνδετους μεταξύ τους ανθρώπους, που όμως τους ενώνει κάτι πολύ ισχυρό: είναι ο παλμός της αντίδρασης που χτυπάει στην καρδιά τους.

Η Λεωφόρος, για να γίνει γήπεδο, ποτίστηκε με τον ιδρώτα και το αίμα ασυμβίβαστων και ακαταμάχητα δυναμικών ανθρώπων. Επαναστατών –σε εποχές που δεν σήκωναν επαναστάσεις–, οι οποίοι άφησαν στα τσιμέντα της το αποτύπωμά τους. Και είναι τόσο έντονο αυτό το αποτύπωμα, τόσο ευδιάκριτο και μεταφυσικά έμψυχο, που το γήπεδο μαγνητίζει κοντά του κάθε αντιδραστική φυσιογνωμία. Τους προσελκύει στο κατάστρωμά της και αυτοί μεθυσμένοι από το νέκταρ του παρελθόντος, μαστουρωμένοι απ' «το πιο σκληρό ναρκωτικό» ανεβαίνουν και, για πρώτη φορά στη ζωή τους, βιώνουν αυτό που «δεν μπορείς να φανταστείς αν δεν το ζεις».

Αδέρφια μετά από τις έως τώρα δράσεις της Θύρας 13 και ιδιαίτερα μετά από τη χτεσινή που ξεφτίλισε την κυβέρνηση και την ελληνική αστυνομία με αυτά που έκαναν στο τέλος, έχω ορισμένα πράγματα να παρατηρήσω.

- Αρχικά, η χτεσινή μορφή διαμαρτυρίας της Θύρας 13 άνοιξε νέες πόρτες στον ορίζοντα και ο νοών νοείτω...

- Η αντίδραση της κυβέρνησης μέσω της αστυνομίας και της αναίτιας ωμής κρατικής βίας που άσκησε δείχνει πόσο μας υπολογίζουν, πόσο τους πονάμε και πόσο μας φοβούνται.

- Τόση "δημοκρατία" με επιθέσεις και συλλήψεις σε ειρηνική διαμαρτυρία και μετά προσαγωγές αλληλέγγυων έξω από τη γαδα είχαμε να δούμε από τη χούντα. Και μιλάμε για μία "αριστερή" κατά τα άλλα κυβέρνηση. Γελάει ο κόσμος...

- Αν νομίζουν ότι θα μας σπάσουν τον τσαμπουκά έτσι, μάλλον δεν έχουν καταλάβει τίποτα.

Thursday, 28 January 2016 09:08

Αντισταθείτε!

Στη χώρα όπου ο υπουργός συνδιαλέγεται με κατηγορούμενους για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, για στήσιμο ποδοσφαιρικών αγώνων και για ηθική αυτουργία σε ανατινάξεις φούρνων διαιτητών˙ στη χώρα που όσοι τολμούν να μην δηλώσουν υποταγή πυροβολούνται ή δέρνονται, ο ένοχος βρέθηκε.

Και φυσικά όπως πάντα ξεκινούν από τον Παναθηναικό. Ο ένοχος λοιπόν για ότι συμβαίνει στον ελληνικό αθλητισμό είναι η Θύρα 13 με βάση την κυβέρνηση και φυσικά αυτομάτως βαφτίζονται εγκληματίες ξανά όλοι οι οπαδοί του.

Το να πούμε ότι γελάει ο κόσμος είναι λίγο. Πλέον ο κόσμος κλαίει! Και φυσικά πολλοί που θα το διαβάσουν αυτό το κείμενο και βρίσκονται μακριά από αυτές τις εξελίξεις, θα πουν «ρε φίλε εδώ ο κόσμος χάνεται και εσύ ασχολείσαι “με τα ποδόσφαιρα”;»

Πρωταθλητής και Πολυνίκης αναδείχθηκε ο Παναθηναϊκός στην Πυγμαχία, έπειτα από μία σειρά συγκλονιστικών τελικών στο κλειστό του Εθνικού Γυμναστικού Συλλόγου.

Οι «πράσινοι» κατέκτησαν και τους ΔΥΟ τίτλους (πρόκειται για τίτλους με ξεχωριστά έπαθλα –ο μεν πρωταθλητής βγαίνει βάσει βαθμολογίας, ο δε πολυνίκης βάσει πρώτων νικών), έχοντας αποκομίσει συνολικά δύο χρυσά μετάλλια (Ριτζάκης – Τσινάκης), ένα αργυρό και δύο χάλκινα.

Μεγάλος αντίπαλος του Παναθηναϊκού ήταν η Πυγμή Πατρών, η οποία κατέβηκε στους τελικούς με τέσσερις αθλητές έναντι τριών του Τριφυλλιού. Οι Πατρινοί δηλαδή θεωρούνταν ως το φαβορί για την κατάκτηση των τίτλων. Οι άνθρωποι της Πυγμής μάλιστα υποστήριζαν πως ο «πράσινος» Τσινάκης δεν έχει ελπίδες κόντρα στον δικό τους πυγμάχο (και διεθνή) Πεφάνη. Ωστόσο, η μαχητικότητα, η παναθηναϊκή ψυχή του Τσινάκη λύγισαν τον αντίπαλό του, με τον αθλητή του Παναθηναϊκού να κερδίζει στα σημεία. Ακολούθησε η εντυπωσιακή νίκη του Ριτζάκη, ο οποίος βρίσκεται σε... δαιμονιώδη φόρμα, ενώ το πρωτάθλημα βάφτηκε πράσινο έπειτα από ήττα πυγμάχου της Πυγμής (του Στεφανάτου από τον Τσαγκράκο του Λεωνίδα Πειραιώς).

Για πρώτη φορά μετά από αρκετά χρόνια, η στήριξη της ομάδας πυγμαχίας από τους φίλους του Ομίλου ήταν μαζική, δυναμική και έντονη, γεγονός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία του Παναθηναϊκού.

Οι δύο τίτλοι του Μεγάλου Συλλόγου πιστώνονται στον Δάσκαλο του τμήματος Γιάννη Αϊδινιώτη και στη γυναίκα του Μαρία, οι οποίοι έχουν δημιουργήσει μία ομάδα που λειτουργεί πρότυπα και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για όλα τα σωματεία, στη Θύρα 13 που στηρίζει με κάθε τρόπο τα ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού, στη διοίκηση του Α.Ο. που, κόντρα στα δεκάδες τεράστια προβλήματα, δεν ξεχνά τον πρωταγωνιστικό ρόλο που πρέπει να έχει το Τριφύλλι, και στους φιλάθλους που έστησαν μία μικρή «Λεωφόρο» στο γήπεδο του Εθνικού.

Οι ιαχές «Ριτζάκης Ριτζάκης» ακόμα αντηχούν στα αυτιά μας. Πρωταθλητής και Πολυνίκης 2015 ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος!


Πρωτάθλημα Πυγμαχίας 2015 - Απονομή από panathinaikos-vid

Την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου στις 18:00, στο καφέ «Πανελλήνιο» (Μαυρομιχάλη και Σόλωνος, Αθήνα), ο συγγραφέας Ανδρέας Οικονόμου θα παρουσιάσει τη Β΄ Εμπλουτισμένη και Αναθεωρημένη Έκδοση του Βιβλίου «Λεωφόρος Ηρώων».

Tuesday, 01 December 2015 17:41

Κοινή ανακοίνωση ΠΑΕ - ΑΟ

"Βάναυση προσβολή της παναθηναϊκής οικογένειας από τη σημερινή πρωτοσέλιδη κατάπτυστη όσο και θλιβερή αναφορά της εφημερίδας SportDay"

Δεν έχουν περάσει παρά μόνο κάποιες ώρες από την αναβολή του ντέρμπι και η αλήθεια είναι ότι γράφτηκαν πολλά και ακούστηκαν ακόμα περισσότερα για όλα όσα έγιναν στο ιστορικό μας γήπεδο. Γνώμες και απόψεις που αντιμετωπίζουν επιδερμικά το πρόβλημα, γιατί κανείς δε θέλει να αγγίξει την ουσία του. Ως Θύρα 13, είμαστε εδώ για να στηλιτεύσουμε όλες εκείνες τις συμπεριφορές-αντιδράσεις που οδήγησαν σε μια ακόμα ελληνική ποδοσφαιρική παρωδία και να θέσουμε ερωτήματα προς όλους τους δήθεν υπευθύνους που κόπτονται για το άθλημα, την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων και την τέρψη των θεατών.

H KAE Παναθηναϊκός συμπαρίσταται στην πρωτοβουλία της Παναθηναϊκής Οικογένειας για ειρηνική κινητοποίηση στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας την Τετάρτη (25/11) και θα τη στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις.

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

                    
Help our cause keep the amateur divisions of Panathinaikos alive! All contributions are sent towards the amateur divisions of Panathinaikos!
Βοηθήστε την προσπάθεια μας να κρατήσουμε ζωντανά τα ερασιτεχνικά τμήματα του Παναθηναϊκού. Όλες οι εισφορές αποδίδονται στο ολόκληρο στον Ερασιτέχνη!

CONNECT